Domácnost,

Vybíráme remosku – Recenze 5 nejlepších

Remosky si zejména starší generace moc dobře pamatují, v dobách nedávno minulých byla velice oblíbeným kuchyňským pomocníkem a velice hojně se používala. Remoska je v podstatě malá všestranná přenosná trouba, která má ohřev shora. Topné těleso je zabudované do odnímatelného víka, které je zároveň pokličkou. Díky této mobilitě zažívá v posledních letech renesanci, a to nejen u nás, ale i v Evropě a v dalších koutech světa.

Remosku můžete používat jak doma, tak si ji jednoduše vzít i na dovolenou, na chatu, nebo na camping. Použitím měniče ji lze napájet i z autobaterie, takže s ní můžete připravovat plnohodnotná jídla i na dovolené v kempu, u vody, na rybách, nebo kdekoliv jinde. Provedení existují větší, vhodné pro celou rodinu, nebo kompaktní menší, která jsou ideální pro cestování. Nezabere mnoho místa a má hmotnost maximálně několik kilogramů.

Remoska umí vařit, dusit, smažit, grilovat i péct. Velice snadno v ní připravíte omáčky, rizoto, vajíčka, pečené stehno, brambory, nebo buchtu či jiný dezert. Návodů a receptů je na internetu celá řada a existuje jen málo pokrmů, které byste v ní nebyli schopni udělat. Je to opravdu univerzální kuchyňský spotřebič. Kromě vaření se v ní efektivně nechá jídlo i ohřívat, a to díky nepřilnavému povrchu, který všechny současné modely mají.

Remoska nebo pečenka?

V nabídce pečících hrnců případně pečících pánví, jasně dominují dva konkurenti, a to remoska a pečenka. Zatímco remoska je lety zažitý název pro tento typ spotřebiče a zároveň i ochranná známka, pod kterou probíhá výroba stejnojmennou firmou, pečenka je opět stejný spotřebič, pečící trouba, jen od jiného výrobce. Pečenku vyrábí firma ETA a podle hodnocení spotřebitelů je stejně kvalitní a výkonná, jako typická remoska. Záleží tedy jen na vašich preferencích, jestli si koupíte remosku nebo pečenku.

Pečící mísa je velice jednoduchý spotřebič, co se do konstrukce týče, a to včetně ovládání. Vyrábí se v různých velikostech – výškách a průměru. Víko může být neprůhledné, nebo s malým proskleným otvorem, kterým se nechá proces kontrolovat. Některé vyspělejší modely mají i regulaci teploty, těch je ovšem jen pár. Na základě parametrů, testů a uživatelských zkušeností jsme připravili výběr zahrnující nejlepší remosky a jejich recenze. Navíc jsme připravili i nákupního rádce, se kterým si s výběrem konkrétního typu hravě poradíte.

Nejlepší remosky (pečící hrnce) – TOP 5

V tabulce je výběr 5 nejlepších remosek z testů a hodnocení pro rok 2018.

VzhledModelObjem pánvePříkonPrůhled 
ETA Pečenka 0133 900004,3 L475 WAno
Remoska ORIGINAL R212 L400 WNe
ETA Pečenka MAX 0133 900104,3 L475 WAno
Remoska Grand R224 L580 WNe
ETA Pečenka MINI 1133 900003 L380 WAno

Porovnání parametrů

 ETA Pečenka 0133 90000Remoska ORIGINAL R21ETA Pečenka MAX 0133 90010Remoska Grand R22ETA Pečenka MINI 1133 90000
Průměr mísy28 cm22 cm28 cm29 cm21 cm
Výška mísy11 cm10 cm11 cm11 cm7,4 cm
Hmotnost2,5 Kg2 Kg3,1 Kg3 Kg2,2 Kg
VíceVíceVíceVíceVíce

Recenze 5 remosek

ETA Pečenka 0133 90000

ETA Pečenka 0133 90000 recenze

Pečenka ETA 0133 90000 je klasický pečící hrnec, remoska, která dokonale nahradí klasickou velkou pečící troubu. Oproti ní je však až o 80% úspornější co se do spotřeby elektrické energie týče. Zabudované topné těleso má prodlouženou záruku až na 5 let, čímž výrobce ETA dokazuje vysokou kvalitu, za kterou si stojí. Těleso má příkon 475 Wattů, což je průměrná hodnota u takto velké remosky.

Pečící pánev je čtvercového tvaru, u kterého oceníte vyšší praktičnost, než je tomu u klasického kulatého provedení. Vejde se do ní například více kuřecích stehen. Její rozměr je 28 x 28 centimetrů a hloubku nabízí 11 centimetrů. S hmotností 2,8 kilogramů se tak skvěle hodí i na cestování, pro které je jako dělaná. ETA Pečenka 0133 90000 zvládá bravurně vařit, dusit, péct, zapékat a ohřívat již hotové pokrmy.

Samotný objem pánve je 4,3 litru, se kterými patří mezi největší pečenky, které lze pořídit. Víko má skleněný průzor pro možnost kontrolovat stav pokrmu i během procesu aniž byste museli remosku otevřít. Nádoba je snadno vyjímatelná a lehce omyvatelná. Součástí balení je rovněž stabilní podstavec a povrch pracovní nádoby je opatřena nepřilnavým teflonem. Ovládá se pouze jedním tlačítkem on/off, čímž je její obsluha více než jednoduchá. Potěší rovněž 1,5 metru dlouhý napájecí kabel.

Velký objem 4,3 L, skleněný průhled ve víku, 5 let záruka na topné těleso

Poklop musí zapadnout do plastové pojistky – nutno dobře srovnat

Remoska ORIGINAL R21

Remoska ORIGINAL R21 recenze

Jak samotný název napovídá, jedná se o typické provedení pečícího hrnce. Remoska ORIGINAL R21 je menších rozměrů a proto se více než do kuchyně u vás doma hodí na chatu, na cesty, nebo jako druhá trouba, pokud budete vařit menší porci jídla. Průměr mísy je 22 centimetrů a hloubka 10 centimetrů. Kruhové provedení zajistí dobré mísení surovin a nebudou vám zůstávat v rozích nepromíchané části jídla.

Hmotnost rovné dva kilogramy potvrzuje tvrzení výše a to, že je tento model vhodný na cestování více než jakýkoliv jiný. Pečící mísa je potažena nepřilnavým teflonem a má odizolované uši, za které můžete remosku pohodlně chytit, aniž by hrozilo spálení. Má jeden ovládací prvek, kterým je ON/OFF tlačítko. Regulace teploty není možná a teplota se pohybuje mezi 160 – 180 stupni celsia, což je optimální hodnota pro přípravu většiny pokrmů.

Objem pánve je 2 litry, což odpovídá kompaktním rozměrům. V jejich důsledku není ani potřeba přílišný příkon a proto zde výrobce umístil zakrytou topnou spirálu s příkonem 400 Wattů. Kromě topného víka a vařící nádoby dostanete také podkládací stojan, na kterém můžete jídlo v remosce pohodlně vařit. Tento model nemá ve víku průhled, což považujeme za jedinou nevýhodu, kterou tato originální remoska má.

Kompaktní rozměry, až 5x nižší spotřeba elektrické energie

Bez okénka ve víku pro snadnou kontrolu připravovaného pokrmu

ETA Pečenka MAX 0133 90010

ETA Pečenka MAX 0133 90010 recenze

Multifunkční remoska ETA Pečenka MAX 0133 90010 dokáže připravit všechny jídla jako ta klasická a ještě dokáže něco navíc. Vděčí tak bohatému příslušenství, které čítá například grilovací rošt pro grilování masa, ryb či zeleniny. Dále je v balení středová forma na moučníky, pomocí které připravíte výbornou bábovku a dále pět kusů jehel na špízy, které ještě více rozšiřují možnosti tohoto lety prověřeného spotřebiče.

Pečenka MAX má veliké rozměry a obdélníkový tvar pečící nádoby, díky čemuž dosahuje celkového objemu 4,3 litrů. Její rozměry jsou 28 x 28 centimetrů a vysoká je 11 centimetrů. Takto velký pečící hrnec potřebuje poměrně výkonné topné těleso a také jej má – příkon činí 475 W. Ovládání zvládne naprosto každý, na pečícím víku je jediné tlačítko, kterým se uvádí do provozu, nebo se vypne.

Z recenzí ani popisu není téměř co vytknout, někteří spotřebitelé si jen stěžují na nemožnost oddělit napájecí kabel, nebo sundat přenosná madla, jako tomu bylo u původních modelů. Toto provedení má však velice praktický průhled uprostřed víka, kterým můžete po čas procesu vaření vše snadno kontrolovat. Dále jsou v něm umístěny speciální ventilační otvory. Jako pozitivní hodnotíme také 1,5 metru dlouhá napájecí kabel, který umožňuje dobrý akční rádius.

Bohaté příslušenství, prosklené okýnko uprostřed pečícího víka

Napájecí kabel nelze oddělit od topného víka

Remoska Grand R22

Remoska Grand R22 recenze

Jestli vás zajímá, jaká je nejprodávanější remoska, pak věřte, že je to právě tato. Remoska Grand R22 nabízí úctyhodný prostor pro vaše vaření. Kruhový pečící hrnec má průměr 29 centimetrů a hloubku 11 cm. Celkově nabízí objem o velikosti 4 litrů a v tomto provedení bohužel nemá pečící víko otvor pro průběžnou kontrolu vařícího procesu. Ovládání je velice jednoduché, probíhá pouze jedním tlačítkem, kterým se vypne a zapne.

Díky speciální povrchové úpravě Teflon DuPont CLASSIC se pokrmy nepřipékají, není nutné používat mnoho oleje a tuků, čímž je vaše jídlo o poznání zdravější. Mísa má odizolované úchyty pro snadné přenášení a ve výbavě nechybí samozřejmě podkládací podstavec, bez kterého by bylo obtížné remosku používat. Skvěle poslouží v kuchyni jako kompaktní provedení klasické pečící trouby a rovněž také na cestách, na chatě, chalupě, nebo na dovolené.

Zvládá péct, zapékat, vařit, dusit, ohřívat smažit, grilovat, připravovat toasty, nebo třeba vajíčka. Připravíte v ní dokonce pizzu, bramborák, koláč, buchty, dorty, bábovky a spoustu dalších věcí, které máte rádi. Stojan je vyroben z tepelně odolného plastu, a tedy je velmi lehký. Samotná mísa je vyrobena z hliníku, což opět hraje ve prospěch nízké váhy, které má hodnotu celkově pouze tři kilogramy.

Nejprodávanější remoska, skvělý příkon 580 W, průměr mísy 29 cm

Bez okénka ve víku pro snadnou kontrolu připravovaného pokrmu

ETA Pečenka MINI 1133 90000

ETA Pečenka MINI 1133 90000 recenze

Pečenka ETA MINI je skvělou volbou pro všechny, kteří si chtějí pořídit remosku na časté cestování, nebo na chatu a kamkoliv, kde je málo místa. Jedná se o kompaktní provedení plnohodnotného kuchyňského spotřebiče, příkon má vzhledem k menším rozměrům menší – 380 Wattů a stejně tak jsou na tom i rozměry – 21 x 21 centimetrů a hloubka jen 7,4 cm. S těmito parametry má objem 3 litry, což je však stále dobrý prostor pro přípravu jídla pro více osob.

Toto provedení pečícího hrnce má ve víku, kde je umístěno i topné těleso, skleněné okýnko, kterým se snadno nechá kontrolovat stav a proces pečení, vaření, smažení, zapékání, nebo už čehokoliv, co se v pečence rozhodnete kuchtit. I tento model dosahuje až 80% úspory oproti klasické troubě, což ocení především vaše peněženka. S příkonem 380 W je také vhodná pro napájení skrze měnič z autobaterie – plnohodnotný pokrm si tak snadno připravíte i v kempu, nebo v přírodě.

Díky hranatému tvaru remosky je tento model praktičtější, než je tomu u klasické kulaté pečící pánve. Nádoba je lehce vyjímatelná z podstavce, má nepřilnavý teflonový povrch a celková sestava váží pouze 2,2 kilogramy. Přívodní kabel má délku 1,5 metru a držadla jsou robustní a odizolovaná, nemusíte se tak bát, že byste se při manipulaci s remoskou spálili.

Skleněný průhled ve víku

Výška mísy jen 7,4 cm

Jak vybrat remosku

Výběr je relativně snadnou záležitostí, jelikož samotný elektrický spotřebič není, kdo ví jak složité zařízení. Skládá se z pečící nádoby, víka, které má v sobě zabudované topné těleso a z podstavce, do kterého se horká pečící pánev usazuje. Ovládání probíhá často pouze jedním čudlíkem, kterým se remoska zapne a vypne. Můžete také narazit na modely, které umožňují regulovat teplotu. Jinak žádné displeje, žádné časovače, pouze kus robustního a bytelného spotřebiče, který vám vydrží roky.

Ohřev je velice rychlý, a proto je s remoskou rychlejší a příjemnější práce, než s plnohodnotnou pečící troubou. Jídla připravovaná v remosce navíc neztrácejí svoji typickou vůni a chuť, pokud připravujete maso, je u něj výhoda, že nevysychá. Před výběrem se také rozhodněte, jestli potřebujete skleněný průhled do pečící pánve. Dále už jen přihlížejte k rozměrům, tvaru a případně značce.

Příkon, objem a tvar pánve

Tyto parametry patří mezi ty nejdůležitější, které u remosek rozlišujeme. Elektrická pečící mísa může mít příkon od 300 W až zhruba po 600 W, najdou se i velké remosky s vyšším a malé remosky s nižším příkonem, ale těch je naprosté minimum. Tvar pánve je nejčastěji kruhový, nebo hranatý, méně často je pak obdélníková. Každý tvar má své pro a proti a proto záleží na každém, pro který tvar se rozhodne. Údajem, podle kterého se lze dobře orientovat vhledem k velikosti pečícího hrnce, je objem– ten bývá od 2 litrů až po litrů 5.

Průměr a výška mísy, hmotnost

Rozměry patří mezi další údaje, ve kterých se remosky liší. Průměry jsou nejčastěji 21 cm u malých a 28 cm u velkých provedení, samozřejmě existují i atypické výjimky. Hloubka pánve bývá nejčastěji 10 – 11 centimetrů, na trhu jsou také modely, které jsou mělké více. Hmotnost vás bude zajímat především, pokud plánujete s remoskou hodně cestovat, nebo se s ní přesouvat například mezi bytem a chatou. Nejčastěji je hmotnost od 2 kilogramů do 4 Kg, samozřejmě vždy v závislosti na celkové velikosti.

Příslušenství

Všechny remosky jsou dodávány v sestavě pečící nádoba, v které se připravuje jídlo, horní víko, které slouží jako poklice a zároveň topná část a podstavec, do kterého se celá tato sestava umístí. Použitý materiál je nejčastěji kov, o podstavců se můžeme setkat i s teplo odolným plastem. Některé další remosky mají dále v balení grilovací rošty, kde lze plnohodnotně grilovat maso, ryby i zeleninu. Dále vídáme pečící nástavce například na bábovku a další.

Vybíráme remosku – Recenze 5 nejlepších
4.4 (88.48%) 33 votes